top of page

OVER ONS

Na jarenlange ervaring in het dirigeren van popkoren en bewerken van popsongs startten Krista De Kinder & Nathalie De Coen in 2009 hun eigen popkoor projecten: smART to SiNG! Niet iedereen kan zich een jaar lang wekelijks engageren voor een koor en precies daarvoor zochten zij een oplossing. Ze organiseren sindsdien succesvol diverse kortstondige projecten gaande van workshopnamiddagen, popkoor weekends tot projecten van max. 7 repetities met afsluitend een spetterend popconcert.

Zou het niet zonde zijn dat iemand met passie voor muziek, passie voor het zingen door tijdsgebrek zalige unieke zangmomenten zou moeten missen?!! Onze diverse projecten kan je makkelijker inplannen en op die manier regelmatig je ziel voeden met prachtige samenzang momenten!

PROJECT MANAGERS

Nathalie De Coen

MASTER IN MUZIEK

optie muziektheorie

kwalificatie muziekpedagogie

 

Na het behalen van het masterdiploma muziek aan het Lemmensinstituut (Luca school of arts) te Leuven specialiseerde Nathalie zich nog twee jaar in orkestdirectie terwijl ze aan de slag ging als leerkracht aan de muziekacademie te Wetteren. Momenteel doceert ze er volgende vakken: Muziektheorie, Muzikale en Culturele Vorming en Begeleidingspraktijk. Naast het lesgeven voelde ze tevens de nood zelf creatief te musiceren onder de vorm van het begeleiden van songs aan de piano, het componeren van eigen popsongs en schrijven van talrijke popkoor arrangementen. Ze bracht dan ook in 2006, samen met Krista De Kinder, een full-CD uit 'Rozen voor altijd' met eigen songs en arrangementen, gebaseerd op gedichten uit het gelijknamige boek en bracht daarmee een theaterprogramma met 11-koppige live-band. Na 17 jaar een popkoor te hebben geleid en heel wat mooie concerten te hebben verwezenlijkt werd het tijd voor een nieuwe uitdaging en startten Nathalie & Krista hun eigen popkoor projecten... smART to SiNG! Dit leidde tot een samenwerking in 2016 met Belle Perez en in 2017 met Gene Thomas met telkens 4 prachtige concerten in Vlaanderen tot gevolg. In 2019 staan er nieuwe uitdagingen en verrassingen op het programma in 2019.

Krista De Kinder

MASTER IN MUZIEK

optie muziektheorie

kwalificatie muziekpedagogie

 

Krista ademt haar hele leven al muziek! Reeds als kind viel haar krachtige stem op en werd ze vaak als soliste ingezet tijdens schoolproducties. Als tiener nam ze deel aan audities voor “The sound of music” en werd meteen gecast als “Liesl” maar kon uiteindelijk door het starten aan de kunsthumaniora te Leuven deze rol niet aanvaarden. Nog tijdens haar studies werd ze gestrikt door de toenmalige onder-pastoor van Ninove om de kinderen van de catechese enkele liedjes aan te leren… hetgeen resulteerde in de gezamenlijke oprichting van jeugdkoor Mozaïek waar zij als dirigente instond voor alle mogelijke muzikale verantwoordelijkheden.  Als prille twintiger droeg zij reeds de verantwoordelijkheid voor grootse optredens en enkele CD-opnames  (waaronder de gospel CD met de Amerikaanse diva Lea Gilmore). Op uitnodiging van deze zangeres volgde ze workshops in de States (gospel en singer-songwriting). Ze deed projecten met o.a. Jef Neve, Margriet Hermans,  Tars Lootens, Bert Gielen (pianist bij o.a. Stan Van Samang) , Nico Schepers en Dieter Limbourg (blazers bij Clouseau), Lode Mertens, Bart Van Caenegem (Frivole Framboos)…  Haar passie voor muziek deelt ze op elke mogelijke manier: als begeesterende dirigente-arrangeur bij smART to SiNG, als singer-songwriter en als leerkracht in de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Ninove. Een muziekpedagoge in hart en ziel!

Al deze muzikale ervaringen bundelen Krista & Nathalie in hun gezamenlijke

unieke popkoor projecten: smART to SiNG!

"I don't sing because I'm happy,
I'm happy because I sing"

William James

bottom of page